Σύγκριση μεθόδων παρασκευής περιβαλλοντικών δειγμάτων για ανάλυση με φθορισμό ακτινών-x (XRF) - Παναγιωτόπουλος, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Πυρηνικής Τεχνολογίας, 2017)
Η παρούσα Δ.Ε. αφορά την σύγκριση των μεθόδων παρασκευής δειγμάτων ιπτάμενης τέφρας με σύντηξη βορικών αλάτων και συμπίεση με υδραυλική πρέσα, για ανάλυση φθορισμού ακτινων-Χ (XRF) και ποσοτικό προσδιορισμό της συγκέντρωσης χημικών στοιχείων.