Έρευνα αξιοποίησης του κτηρίου του εμποροναυτιλιακού κέντρου στον Πειραιά, γνωστού και ως «Πύργος του Πειραιά» - Χλύκας, Απόστολος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2017)
Η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους της σημερινής ελληνικής πολιτείας, καθώς μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οικονομίας και να αποτελέσει ουσιαστική παράμετρο για την έξοδο από την κρίση. Διανύοντας πλέον τον όγδοο χρόνο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, φαίνεται ότι αυτή η λογική μάλλον αποτελεί μονόδρομο. Ο «Πύργος του Πειραιά» (Π.Π.) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κτιριακού αποθέματος, το οποίο παρέμεινε όχι μόνο αναξιοποίητο, αλλά και ημιτελές. Ένα κτήριο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σύμβολο για την πόλη και το λιμάνι του Πειραιά με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές για την τοπική άλλα και εθνική ανάπτυξη.