Η επίδραση του νέου F-gas regulation και το εργαζόμενο μέσο R-32 ως υποκατάστατο του R-410A - Μασουρίδης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων, 2017)
Η αδιάκοπη προσπάθεια ανεύρεσης οικονομικά βελτιωμένων, φιλικότερων προς το περιβάλλον και ασφαλέστερων λύσεων σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των εργαζόμενων μέσων σε εφαρμογές κλιματισμού. Μία σειρά ευρωπαϊκών αλλά και παγκόσμιων κανονισμών απαιτεί την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, και ο νέος F-gas regulation ορίζει κάθε πτυχή των εργαζόμενων αυτών μέσων, οδηγώντας άλλα στην κατάργηση και άλλα στον προσεκτικότερο χειρισμό. Δημιουργείται λοιπόν η ανάγκη για ανάπτυξη και χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον εργαζόμενων μέσων. Η διπλωματική αυτή σκοπό έχει να αποτελέσει έναν οδηγό στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των εργαζόμενων μέσων, καθώς και ένα θεωρητικό υπόβαθρο σύγκρισης δύο εργαζόμενων μέσων. Πιο συγκεκριμένα, θα συγκρίνει τη χρήση του R-410A, ένα από τα ευρύτερα χρησιμοποιούμενα εργαζόμενα μέσα στον κλιματισμό, με το R-32, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τα τελευταία 4 χρόνια, από την πρώτη του χρήση σε εφαρμογή αντλίας θερμότητας.