Μοντελοποίηση ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου - Βουρδουμπά, Χαρίκλεια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά την ενεργειακή συμπεριφορά ενός διαμερίσματος κάνοντας χρήση του προγράμματος Energy Plus. Γίνεται αναλυτική περιγραφή των σταδίων συμπλήρωσης των παραμέτρων του προγράμματος που δημιουργούν το προφίλ του προς μελέτη κτιρίου και στη συνέχεια γίνεται εξαγωγή και μελέτη των αποτελεσμάτων . Στη συνέχεια γίνεται επισκόπηση κάποιων μελετών που πραγματεύονται τις τεχνικές πρόβλεψης της ηλεκτρικής κατανάλωσης στον οικιακό τομέα καθώς και η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την εργασία για την μοντελοποίηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης μιας υποθετικής περιοχής 1000 νοικοκυριών. Τέλος μελετήθηκε το πως οι χρήστες αντιλαμβάνονται το θερμικό περιβάλλον σε αυτά τα δεδομένα και έγινε ανάλυση του δείκτη θερμικής άνεσης και της μεθόδου υπολογισμού του.