Διερεύνηση των δυνατοτήτων ολοκληρωμένης ανάπτυξης στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας - Αγαπητός, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνώνται οι δυνατότητες ολοκληρωμένης ανάπτυξης της χωρικής ενότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με απώτερο στόχο τη διαπίστωση όλων εκείνων των παραγόντων καθορισμού της υφιστάμενης κατάστασης και τη διατύπωση σεναρίων ολοκληρωμένης ανάπτυξης στην περιοχή. Το θέμα διερευνάται σύμφωνα με την μεθοδολογία του Δ. Ρόκου (2007), με στόχο την αξιοβίωτη ανάπτυξη της περιοχής.