Τεχνικοοικονομική μελέτη για τη δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή της Αττικής - Κοντοχρήστος, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο την τεχνικοοικονομική μελέτη για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων και στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, περιγράφονται η νομοθεσία και οι μέθοδοι επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων. Έπειτα, παρουσιάζονται τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων που υπάρχουν στην περιοχή της Αττικής και ο τρόπος που γίνεται μια τεχνικοοικονομική μελέτη. Ακολουθεί ο υπολογισμός του συνολικού κόστους ενός Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και γίνεται αξιολόγηση της επένδυσης. Τέλος, αναζητείται η βέλτιστη ποσότητα εισερχόμενων λυμάτων με οικονομικά κριτήρια κι εξάγονται τα συμπεράσματα της μελέτης.