Μέθοδοι ομαδοποίησης στην εξόρυξη πληροφορίας από βάσεις δεδομένων - Τσιώκου, Ευαγγελία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία αρχικά γίνεται αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας νέας δυναμικής τεχνολογίας, γνωστής ως Διαδικασία Ανακάλυψης Γνώσης από Βάσεις Δεδομένων και τη χρησιμότητά της για εξόρυξη χρήσιμης πληροφορίας από μεγάλες βάσεις ετερογενών δεδομένων. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η διαδικασία ανάλυσης των δεδομένων σε συστάδες με χρήση της διαιρετικής και της ιεραρχικής μεθόδου συσταδοποίησης.