Εφαρμογές Γεωπληροφορικής στον καθορισμό δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης για την αξιοποίηση λιγνιτικών κοιτασμάτων - Παρασκευής, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2017)
Κατά το πρώτο στάδιο της μεταπτυχιακής εργασίας εκτελέστηκε η χωρική ανάλυση και αξιολόγηση ενός λιγνιτικού κοιτάσματος, βάσει τεσσάρων δεικτών χωρικής αξιολόγησης και ο υπολογισμός ενός συνολικού χωρικού δείκτη ποιότητας του λιγνίτη, με σταθμισμένη χαρτογραφική υπέρθεση των παραπάνω δεικτών, με χρήση εφαρμογών GIS. Κατά το δεύτερο στάδιο, διαμορφώθηκε ένα κατάλληλο πλαίσιο δεικτών, ώστε να εξεταστεί και να αξιολογηθεί η συμβατότητα του έργου εκμετάλλευσης του κοιτάσματος με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με χρήση εφαρμογών GIS.