Πειραματικη διερεύνηση των μηχανισμών αστοχίας επίπεδων μη-επίμονων ασυνεχειών - Ιακωβάτος, Διονύσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2017)
Στην παρούσα εργασία εξετάζεται ο τρόπος θραύσης δοκιμίων από γύψο, με 1 έως 4 τεχνητές ασυνέχειες με διαφορετικές αποστάσεις ανάμεσά τους, τα οποία υπόκεινται σε μονοαξονική θλίψη. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών καταγράφεται το ασκούμενο φορτίο συναρτήσει του χρόνου, παρακολουθείτε οπτικά η επιφάνεια του δοκιμίου με τη χρήση τόσο βιντεοκάμερας όσο και κάμερας υψηλής ταχύτητας, ενώ παράλληλα καταγράφεται η ακουστική εκπομπή των δοκιμίων κατά τη φόρτιση. Με την οπτική παρακολούθηση εντοπίζονται τα είδη των θραύσεων που αναπτύσσονται πριν και μετά την αστοχία των δοκιμίων, ενώ με την επεξεργασία των δεδομένων ακουστικής εκπομπής εντοπίζονται τα χρονικά σημεία εμφάνισης των ρωγμών.