Χαμένοι στη σήμανση - Παπανίκα, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2017)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη χωροθετική ανάλυση του δικτύου των πληροφοριακών πινακίδων του Δ. Αθηναίων. Πραγματοποιείται μία ανάλυση των εννοιών της κατακόρυφης σήμανσης και της εφαρμογής των Γεωγραφικών Συστημάτων Υπηρεσιών στη διαχείριση των πινακίδων. Διατυπώνεται μία μεθοδολογική προσέγγιση βάσει της οποίας τα δεδομένα πληροφοριακών πινακίδων συλλέγονται από την εφαρμογή Street View του Google Map και για την επεξεργασία τους χρησιμοποιούνται μέθοδοι και τεχνικές στατιστικής και χωρικής ανάλυσης. Οι επεξεργασίες πραγματοποιούνται σε περιβάλλον GIS και σε στατιστικά πακέτα. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται γεωστατικοί δείκτες (χωρικός μέσος), ανάλυση εγγύτητας (buffer, ευκλείδεια απόσταση) και η απόσταση από τον εγγύτερο γείτονα για τον εντοπισμό χωρικών προτύπων. Επίσης, χρησιμοποιείται η μέθοδος εκτίμησης πυκνότητας για τον υπολογισμό της πυκνότητας, ανάλογα τα χαρακτηριστικά των πληροφοριακών πινακίδων. Τέλος, δημιουργείται ένας δείκτης αξιολόγησης της χωροθέτησης των πληροφοριακών πινακίδων.