Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων τετράποδου ρομπότ - Ασημακόπουλος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται ο σχεδιασμός και η κατασκευή των απαραίτητων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων για τη λειτουργία ενός τετράποδου ρομπότ. Παρουσιάζεται η διαδικασία σχεδιασμού των εξής υποσυστημάτων: a) Τροφοδοσία b) Διασύνδεση συστήματος ελέγχου και ρομπότ Αναλύεται η λειτουργία κάθε υποσυστήματος, επεξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους σχεδιάστηκε κάθε ένα από αυτά και περιγράφονται οι αποφάσεις που ελήφθησαν με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν κατά τον σχεδιασμό αλλά και κατά τη λειτουργία του ρομπότ. Τα προβλήματα κατά το σχεδιασμό και τη λειτουργία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων υποδεικνύουν επίσης δυνατές μελλοντικές τροποποιήσεις τους.