Δρόμος Νερού στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου - Ζαχαρία, Στέλλα-Κορίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2017)
H διπλωματική εργασία με τίτλο «Δρόμος Νερού στις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου», αφορά τον σχεδιασμό ενός καναλιού και ενός πάρκου, τα οποία τοποθετούνται στην πόλη του Μεσολογγίου. Η επιλογή του θέματος προέκυψε αρχικά μέσα από την παρατήρηση μιας ακολουθίας κενών χώρων μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, με κεντρικό πυρήνα το τμήμα που αποτελεί την κύρια είσοδο στην πόλη σήμερα. Στην συνέχεια αναγνωρίσαμε αυτό το σύνολο των κενών εκτάσεων ως «προβληματική» ζώνη, η οποία διχοτομεί την σημερινή πόλη σε δύο τμήματα και δημιουργεί ανομοιογενή χαρακτηριστικά στο ευρύτερο σύνολό της. Η αναγνώριση-κατασκευή του προβλήματος που θέσαμε προς επίλυση, το οποίο αποτέλεσε το βασικό έναυσμα γα τον σχεδιασμό μας, προέκυψε κατά κύριο λόγο από την απουσία της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή μελέτης και από την έλλειψη μιας συνεκτικής ταυτότητας. Ο σχεδιασμός του πάρκου επηρεάστηκε από κάποιες υπάρχουσες παραμέτρους που εντοπίσαμε, καθώς και από ίχνη του παρελθόντος που μπορεί να έχουν σβηστεί, παρόλαυτα παραμένουν σαν φαντάσματα παρόντα επηρεάζοντας την σημερινή κατάσταση. Η πρόθεσή μας, μέσα από τον σχεδιασμό του καναλιού και του πάρκου υπήρξε η δημιουργία συνέχειας μέσα στην πόλη, και η σύνδεση ασύνδετων, μέχρι τώρα, μελών του σώματος της πόλης. Ο δρόμος νερού (κανάλι), ενώ διαχωρίζει αυστηρά τα δύο αντικριστά μέτωπα της πόλης, παράλληλα δημιουργεί ένα κοινό πεδίο συμμετοχής τους σε κάτι που συμβαίνει αναμεσά τους, δημιουργώντας αμέσως σύνδεση. Επιπλέον, το πάρκο που σχεδιάζεται στην κενή έως τώρα έκταση, και οι γέφυρες λειτουργούν ως συνδετήρες μεταξύ των δύο μετώπων. Τέλος η πόλη συνδέεται ξανά με την λιμνοθάλασσα πάνω σε ίχνη που προϋπήρχε κάποτε το υδάτινο στοιχείο.