Το βιβλίο ως επαναδιατύπωση τόπου και χρόνου στην πλατεία Δικαιοσύνης - Αθανασίου, Στυλιανή (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Η διπλωματική εργασία διερευνά την εφαρμογή του αρχιτεκτονικού αρχετύπου του περίκλειστου κήπου -Hortus Conclusus- στο δημόσιο χώρο. Συσχετίζοντας τον τρόπο κατά τον οποίο το Hortus Conclusus συναντάται στο ζωγραφικό κάδρο και στον αρχιτεκτονικό χώρο, επιχειρείται η εξαγωγή πολλαπλών συμπερασμάτων για τη διεύρυνση της συζήτησης γύρω από το χώρο. Η έρευνα καταλήγει σε έξι κεντρικά τυπολογικά σχήματα ως πολλαπλές πτυχές με διαφορετικό περιεχόμενο του ίδιου μοτίβου, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μεθοδολογικά εργαλεία στο σχεδιασμό. Το αρχιτεκτονικό αρχέτυπο του Hortus Coclusus έρχεται να ειδωθεί σε όλες του τις εκφάνσεις στην πλατεία Δικαιοσύνης. Η πλατεία μετατρέπεται σε μια κοσμική μεταφορά της μοναστηριακής εκδοχής του περίκλειστου κήπου με κεντρικό άξονα το βιβλίο.