Environmental challenges in Shipping Industry meeting the Air Emissions requirements. Techno economic analysis of the current solutions (LNG as fuel, Scrubbers, MGO) - Κιαδήμος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Περιγραφή της ισχύουσας και της επερχόμενης νομοθεσιάς σχετικά με τις περιβαντολογικούς κανονισμούς στήν Ναυτιλία. Σε αυτήν την Μέτα-πτυχιακή εργασία περιγράφεται μια οικονομοτεχνική μελέτη σύγκρισης του Φυσικού αερίου ώς καύσιμο, τών Scrubbers, σε σχέση με την χρήση του MGO, σε επίπεδο μετασκευής υπαρχόντων ή νεότευκτων πλοίων. Γίνεται μία ανάλυση κόστους μετασκεύης, αναφέρονται Κανονισμοί (Νηογνώμονες, ΙΜΟ) όπου θα εφαρμοσθούν σε κάθε μετασκευή. Ανάλυση χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΕ, ΗΠΑ), κόστος Κεφαλαίων και χρόνος απόσβεσης. Επίσης γίνεται μία περιγραφή τής ισχύουσας αγοράς σε σχέση με το παγκόσμιο οικονομικό καθεστός.