Developing new multi-image InSAR methods for atmospheric delay estimation - Σακελλάρη, Αρλίντα (Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2017)
Η διατριβή έχει ως στόχο να καθορίσει τίς βέλτιστες μεθόδους επεξεργασίας των απεικονίσεων Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (Synthetic Aperture Radar) (SAR) με σκοπό να παράγονται κατά το δυνατόν αξιόπιστα συμβολομετρικά προϊόντα. Η βέλτιστη επεξεργασία περιλαμβάνει τόσο βελτίωση της ποιότητας των απεικονίσεων SAR καθώς και των ενδιάμεσων προϊόντων τα οποία παράγονται κατά την συμβολομετρική διαδιακασία, όσο και την ανάπτυξη μεθοδολογιών για την ακριβή εκτίμηση όλων των συνιστωσών της συμβολομετρικής φάσης, θεωρώντας και την καθυστέρηση λόγω ατμόσφαιρας ως μια συνιστώσα της συμβολομετρικής φάσης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκτίμηση αυτής της συνιστώσας και ιδιαίτερα των επιδράσεων της τροπόσφαιρας, θεωρώντας ότι η συνιστώσα της μετατόπισης παρουσιάζεται σε περιορισμένο αριθμό εφαρμογών σε σχέση με αυτήν της ατμόσφαιρας η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες σφάλματος κατά την εκτίμηση του υψομέτρου με συμβολομετρία και διαφορική συμβολομετρία. Γι αυτό το λόγο, καθώς και για το γεγονός ότι οι μέθοδοι που έχουν αναπτυχθεί δεν βασίζονται στην αφαίρεση γνωστού Ψηφιακού Μοντέλου Εδάφους (Digital Elevation model) (DEM), οι μέθοδοι αυτές περιγράφονται καλύτερα από τον όρο «μέθοδοι Συμβολομετρίας πολλαπλών απεικονίσεων SAR» σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα όρο της διαφορικής Συμβολομετρίας.