Πειραματική και Αριθμητική Προσομοίωση Αγωγών έναντι Μεγάλων Εδαφικών Μετακινήσεων: Τεκτονική Διάρρηξη, Κατολίσθηση - Τσάτσης, Άγγελος (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2017)
Η παρούσα Διδακτορική Διατριβή αποτελείται από δύο κύριες ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην απόκριση υπογείων αγωγών υποβαλλόμενων σε τεκτονική διάρρηξη κατακόρυσης βύθισης (κανονικά και ανάστροφα ρήγματα). Στόχος είναι η πλήρης προσομοίωση της διάρρηξης από το βραχώδες υπόβαθρο έως την επιφάνεια του εδάφους και η ταυτόχρονη μελέτη της δομητικής απόκρισης του αγωγού. Πλέον της ανελαστικής ανάλυσης του εδάφους και των συνθηκών επαφής εδάφους-αγωγού, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ορθή ανάλυση της εντόνως μη-γραμμικής απόκρισης του μεταλλικού κεςλύφους. Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στην απόκριση υπογείων αγωγών υποβαλλόμενων σε μεγάλες εδαφικές μετακινήσεις λόγω ενεργοποίησης περιστροφικής κατολίσθησης. Και για τις δύο φορτίσεις καταρτήθηκε κατάλληλη αριθμητική μεθοδολογία η οποία εν συνεχεία βαθμονομήθηκε και επαληθεύτηκε έναντι πειραμάτων της βιβλιογραφίας αλλά και πειραμάτων μικρής κλίμακας που διεξήχθησαν στο Εργαστήριο Εδαφομηχανικής του Ε.Μ.Π.