Αξονική συμπίεση μεταλλικών κελυφών με εσωτερική πολυμερική επένδυση: πειραματική και αριθμητική ανάλυση - Τσούλκας, Ελευθέριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Η εργασία έχει ως στόχο τη μοντελοποίηση, με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων (FEM - Finite Element Method) και τη χρήση του κώδικα Ls-Dyna, της αξονικής συμπίεσης κυλινδρικών κελυφών κατασκευασμένων από αλουμίνιο, από πολυμερές υλικό και από συνδυασμό των δύο υλικών, καθώς και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ικανότητα απορρόφησης ενέργειας (Crashworthiness - Energy Absorption) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα πειραματικά αποτελέσματα.