Μελέτη παράλληλων ενεργών φίλτρων ισχύος για αντιστάθμιση αρμονικών ρεύματος - Καραντώνη, Φωτεινή Αθηνά (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκαν ζητήματα ποιότητας ισχύος με έμφαση στις αρμονικές ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη παράλληλων ενεργών φίλτρων ισχύος για αντιστάθμιση αρμονικών ρεύματος. Μελετήθηκαν διάφορες θεωρίες ισχύος, με βάση τις οποίες γίνεται υπολογισμός των ρευμάτων αντιστάθμισης και στη συνέχεια και τεχνικών ελέγχου ρεύματος αλλά και αντιστροφέων και τεχνικών διαμόρφωσης. Με βάση αυτά υλοποιούνται προσομοιώσεις, ώστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των μεθόδων.