Συγκριτική μελέτη μεθόδων κατάτμησης και επεξεργασίας εικόνας με εφαρμογή σε αρχαίες επιγραφές - Καλκάνη, Αγγελική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, γίνεται διεξοδική μελέτη κι εφαρμογή μιας νέας μεθόδου αυτόματης αναγνώρισης του γραφέα ενός αρχαίου κειμένου και ειδικότερα, βυζαντινών παπύρων, με χρήση σύγχρονων μαθηματικών αλγορίθμων, που υλοποιούνται στον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στην ακριβή χρονολόγηση ενός αρχαίου κειμένου, άρα και στην επίλυση των σημαντικών επιστημονικών προβλημάτων που σχετίζονται με αυτά.