Μελέτη αυτόνομου υβριδικού συστήματος για τροφοδότηση αγροικίας - Αθανασόπουλος, Σάββας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2017)
Στην περιγραφόμενη διπλωματική εργασία μελετώνται τα αυτόνομα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα και γίνεται η μελέτη για την τροφοδότηση μιας αγροικίας στην περιοχή της Αττικής. Τέτοια συστήματα αποτελούνται από φωτοβολταϊκά πλαίσια, ανεμογεννήτριες, συσσωρευτές και ηλεκτρονικές διατάξεις. Τα πλαίσια είναι αυτά που συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και μέσω ενός μηχανισμού, που λέγεται φωτοβολταϊκό φαινόμενο, την μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι ανεμογεννήτριες από τη μεριά τους, μετατρέπουν την αιολική ενέργεια σε ηλεκτρική. Οι συσσωρευτές αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια, την οποία εκμεταλλευόμαστε όταν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή. Οι ηλεκτρονικές διατάξεις, δηλαδή ο μετατροπέας τάσης και ο ελεγκτής φόρτισης, ευθύνονται για την μετατροπή της συνεχούς ισχύος σε εναλλασσόμενη καθώς, επίσης, και για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Αφού γίνει παρουσίαση όλης της θεωρίας και των μαθηματικών τύπων που απαιτούνται, γίνεται εφαρμογή τους μέσω του σχεδιασμού του κατάλληλού υβριδικού φωτοβολταϊκού συστήματος για την τροφοδότηση της αγροικίας.