Αξιολόγηση τεχνικών οδήγησης του ημιελεγχόμενου ανορθωτή ενός συστήματος επαγωγικής φόρτισης - Μοιρόπουλος, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2016)
Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη στρατηγικής ελέγχου του ανορθωτή δευτερεύοντος συστημάτων επαγωγικής φόρτισης με αντιστάθμιση σειράς – σειράς. Οι εξεταζόμενες στρατηγικές στοχεύουν στη δυνατότητα αύξησης της μεταφερόμενης ισχύος μέσω του μετασχηματισμού του φορτίου ο οποίος προκύπτει από την ασύμμετρη φόρτιση του συντονισμένου κυκλώματος με ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης του συστήματος.