Δυνητικά Πεδία της συνύπαρξης των ανθρώπων στον χώρο: τα άυλα όρια του χώρου και η κοινωνική τους λειτουργία - Παπαγεωργίου, Ηλίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Η μελέτη εξετάζει αν και κατά πόσο συγκεκριμένες χωρικές διατάξεις δημιουργούν άυλα όρια ανάμεσα στους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, διερευνάται η δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους ως προς τρία διακριτά αλλά συνδυαζόμενα αντιληπτικά πεδία που αφορούν την οπτική επαφή, την ακουστική αντίληψη και την κινητική προσπελασιμότητα. Τα πεδία αυτά συστέλλουν και διαστέλλουν τις αντιληπτικές και κοινωνικές αποστάσεις δίνοντας μια ιδιαίτερη ερμηνεία στο κοινωνικό περιεχόμενο της αρχιτεκτονικής. Η γεωμετρία και η κλίμακα του χώρου καθορίζουν σε ένα μικρό αλλά αισθητό βαθμό τις συνθήκες συνύπαρξης των ανθρώπων: Τα δυνητικά πεδία της συνύπαρξης των ανθρώπων στον χώρο.