Στα ίχνη των Κενταύρων - Πουράνη, Αδαμαντία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας, 2017)
Τα ίχνη των Κενταύρων μας οδηγούν στο Πήλιο, μια περιοχή με πλούσια γεωμορφολογία και ποικίλα σημεία -πολιτιστικού και φυσικού- ενδιαφέροντος. Τα 101 χωριά τoυ Πηλίου συνδέονται μεταξύ τους με ένα πλούσιο οδικό και πεζοπορικό δίκτυο διαδρομών. Με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής, προτείνεται ένα δίκτυο ποδηλάτων με σύστημα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης (mountain bikes) καθώς επίσης και ένα ιππικό δίκτυο (σε συνεργασία με τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών). Η πρόταση περιλαμβάνει ακόμα το σχεδιασμό μιας νέας διαδρομής από το νοτιότερο άκρο του οικισμού των Μηλεών έως τη σπηλιά που θεωρείται το σπίτι του Κενταύρου Χείρωνα. Η ήπια αυτή τοπιακή παρέμβαση προσφέρει στον επισκέπτη μια νέα εμπειρία, καθώς μεταφράζει τα υφιστάμενα χωρικά επεισόδια που προσφέρει το τοπίο –πυκνά δάση, ξέφωτα, ρεματιά- σε επεισόδια του μύθου του Χείρωνα, από τη γέννησή του έως τη μετατροπή του σε αστερισμό, μετά το θάνατό του. Η πρόταση αναφέρεται σε μια κυκλική διαδρομή που περιλαμβάνει τη νέα διαδρομή έως το σπήλαιο του Χείρωνα και επιστροφή από το υφιστάμενο μονοπάτι Μηλιές – Καλά Νερά.