Κολεκτίβα Χειροτεχνών - Πολίτη, Ιλεάνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2017)
Επηρεασμένες από τα αυξημένα ποσοστά αυτοαπασχόλησης στον τομέα της χειροτεχνίας, το τελευταίο διάστημα, και κάνοντας μια μελέτη σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των χειροτεχνών αποφασίσαμε τη δημιουργία μίας κολεκτίβας, που θα στεγάσει αυτήν την ομάδα, προσφέροντάς της τόσο χώρο κατοίκησης, όσο και εργασίας. Οι σύγχρονοι χειροτέχνες βρίσκονται συνήθως εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, αναζητώντας στους περαστικούς το δυνάμει αγοραστικό τους κοινό, ενώ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση δικτύου προώθησης αλλά ακόμα και στην οργάνωση της δουλείας τους ή την εύρεση χώρου και μέσων για την ανάπτυξη και εξέλιξη της τέχνης τους. Σκοπός, λοιπόν, της κολεκτίβας είναι να στεγάσει όλες τις αυτόνομες προσπάθειες, και να συμβάλλει μέσω της συμβίωσης και της συνεργασίας στην εξέλιξη και την ανάδειξή τους σε βιώσιμη επιχείρηση. Λόγω της νομαδικής φύσης του επαγγέλματος, αποφασίσαμε τα εργαστήρια να είναι μεταφερόμενα, ώστε να μπορούν να στήνονται και σε άλλους χώρους, εκτός κολεκτίβας, για την προώθηση και πώληση των προϊόντων.