Διαχείριση ποιότητας και εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 σε βιομηχανία παραγωγής αδρανών υλικών (λατομείου) και παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος - Μπενάκις, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2017)
Η διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την εφαρμογή του προτύπου «ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 στην βιομηχανική επιχείρηση «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΠΕΝΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΠΕ». Το συγκεκριμένο πρότυπο ορίζει τις απαιτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μια επιχείρηση ώστε το τελικό προϊόν ή/και υπηρεσία να κρίνεται ικανοποιητικό τόσο από τους πελάτες της όσο και από τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη. Τα ανώτατα στελέχη της επιχείρησης επιδιώκουν την εφαρμογή αυτού του προτύπου για τις δύο γραμμές παραγωγής της εταιρίας, δηλαδή την παραγωγή αδρανών υλικών και την παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος.