Επόμενος σταθμός : Λεύκα - Ζάρρα, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η διπλωματική διαπραγματεύεται μια επέμβαση στο χώρο του εργοστασίου και μηχανοστασίου του ΟΣΕ, που βρίσκεται στην περιοχή Λεύκα του Δήμου Πειραιά και προβλέπεται να μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις στο Θριάσιο. Η μεταφορά αυτή έχει ως συνέπεια να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα αστικό κενό – μια νεκρή ζώνη για την πόλη. Αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο από τη γραμμή του προαστιακού, που διαπερνά το οικόπεδο μας και αποκόπτει τις δύο περιοχές κατοικίας που βρίσκονται εκατέρωθεν αυτού. Στόχος μας είναι η ενσωμάτωσή του στον περιβάλλοντα αστικό ιστό δημιουργώντας συνδέσεις με την πόλη και χωροθετώντας νέες χρήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να συνδεθούν οι δύο περιοχές κατοικίας και το οικόπεδό μας να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσά τους. Παράλληλα, θέλουμε να αναδείξουμε το εργοστάσιο και μηχανοστάσιο που μαζί με τα παρακείμενα εργοστάσια Ρετσίνα και Δηλαβέρη, αποτελούν ένα εν δυνάμει εξαιρετικό σύνολο. Ουσιαστικά διαχειριζόμαστε τον κενό χώρο του οικοπέδου, δηλ. τον αρνητικό χώρο που έχει προκύψει από τα κτίρια. Ορίζουμε κινήσεις και στάσεις και προτείνουμε νέες λειτουργίες με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου τοπικής και υπερτοπικής σημασίας που θα αποδοθεί στην πόλη. Δεν επεμβαίνουμε στα υπάρχοντα κελύφη, χωροθετούμε όμως σε αυτά νέες χρήσεις και λαμβάνουμε υπόψη μας τα χαρακτηριστικά τους ( όγκος, διάταξη στο χώρο, είσοδοι κλπ.). Στην επέμβασή μας δουλεύουμε με στοιχεία που έχουμε αντλήσει από το ίδιο το βιομηχανικό τοπίο, όπως τα υλικά, οι ράγες των τρένων, η κίνηση και η κλίμακα.