Μεθοδολογία βέλτιστης χωροθέτησης υδρομετεωρολογικών και υδρομετρικών σταθμών-εφαρμογή στη Π.Ε. Ευβοίας - Κεμερίδης, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου των υδρομετεωρολογικών σταθμών της νήσου Ευβοίας με ένα προτεινόμενο βέλτιστο δίκτυο. Το δίκτυο αυτό προέκυψε μέσα από μια μεθοδολογία στην οποία λήφθηκαν υπ’ όψιν μια σειρά κριτηρίων. Τα κριτήρια ανήκαν στις έξης κύριες κατηγορίες: γεωμορφολογικά, τεχνικά, διοικητικά, γεωμετρικά. Αφού αρχικά παρουσιάστηκε η περιοχή μελέτης στην συνέχεια αναλύθηκαν τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή των ανωτέρω κριτηρίων. Στην συνέχεια αναλύθηκε η μεθοδολογία πολυκριτηριακής ανάλυσης που χρησιμοποιήθηκε για την βέλτιστη κατανομή των σταθμών του προτεινόμενου δικτύου. Παράλληλα χωροθετήθηκαν και 4 υδρομετρικοί σταθμοί ακολουθώντας παρόμοια κριτήρια. Μόλις τελείωσε η χωροθέτηση του βέλτιστου δικτύου έγινε η αξιολόγηση του παράλληλα με την αξιολόγηση του υφιστάμενου. Με την αξιολόγηση διερευνήθηκε η δυνατότητα για διατήρηση των υφιστάμενων σταθμών που πληρούσαν τα κριτήρια παραμονής που θέσαμε. Εν κατακλείδι διατυπώθηκαν τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί που προέκυψαν από όλη αυτήν την διαδικασία και κάποιες βασικές προτάσεις για μελλοντική ερεύνα.