Ανάπτυξη μαγνητικού barcode με την τεχνολογία electrospark deposition - Τσαπακίδης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Αισθητήρες» του ΔΠΜΣ «Συστήματα Αυτοματισμού» και πραγματεύεται την κατασκευή μαγνητικού barcode των προϊόντων ADEO και τα οφέλη που προκύπτουν τόσο επίπεδο logistics όσο και marketing της εταιρείας. Η μελέτη αναλύει, αρχικά, τη λειτουργία της επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζονται, τα σημεία βελτίωσης της λειτουργίας και της ροής των προϊόντων. Αναπτύσσονται πλάνα βελτίωσης των διαδικασιών για μια ομαλή ροή στο σύστημα, καθώς και για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εξυπηρέτησης πελατών στα ταμία της επιχείρησης. Αναπτύσσεται η υποβολή πρότασης της νέας μορφής ιχνηλασιμότητας, εξηγώντας πώς και γιατί αυτή λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και οι μελλοντικές ενέργειες για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της εργασίας.