Aerodynamic analysis of wings with curved tips with the use of vortex element method - Τσαγκαρλιώτης, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Η παρούσα εργασία παρουσιάζει μια μέθοδο επίλυσης ασυμπίεστων μη συνεκτικών ροών και των αεροδυναμικών μεγεθών και την εφαρμογή σε πτέρυγες με καμπυλωμένα άκρα. Η ευρεία χρήση τέτοιων συσκευών στα άκρα των πτερύγων τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων στην διάσπαση των επαγώμενων στροβίλων, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τη μελέτη τους. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι αυτή των συνοριακών στοιxείων σε συνδυασμό με τα φύλλα στροβιλότητας. Σε αυτή τη μεθοδολογία αξιοποιούμε την άμεση διατύπωση του δυναμικού, συνθήκη Kutta και συνθήκη Kelvin. Τα αποτελέσματα που εξάχθηκαν συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα πειραματικά.