Τα χαρακτηριστικά της διαχείρισης κερδών των ελληνικών εισηγμένων εταιριών ανα κλάδο δραστηριότητας - Μπόκολας, Πέτρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα που αντιμετωπίζει την σοβαρότερη οικονομική κρίση μετα το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου με την οικονομία να βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις παραποιούν τις χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις, προβαίνουν δηλαδή σε χειραγώγηση των κερδών τους. Στην παρούσα εργασία αναλύονται τα αίτια και τα κίνητρα που ωθούν τις εταιρίες σε τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ εξετάζονται τόσο οι κατηγορίες όσο και οι τεχνικές διαχείρισης των κερδών, παράλληλα δίνεται μια ευρεία γκάμα απο παραδείγματα προκειμένου οι παραπάνω έννοιες να γίνουν ακόμα πιο κατανοητές. Στην συνέχεια, αναλύονται τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την ανακάλυψη τεχνικών διαχείρισης των κερδών όπου, τελικά χρησιμοποιώντας δύο από αυτά τα μοντέλα και ένα δείγμα 57 εισηγμένων εταιριών στο χρηματιστήριο Αθηνών εξαγάγουμε διάφορα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.