Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου νεοκλασσικού στο Παγκράτι - Σφύρα, Αλίκη-Νίκη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Βασικό έναυσμα για την εργασία αποτέλεσε το πρόβλημα της επανάχρησης των πολυάριθμων διατηρητέων Νεοκλασικών στην περιοχή της Αθήνας. Πρέπει η χρήση να είναι δημόσια ή ιδιωτική? Πρέπει η αποκατάσταση να είναι εμφανής ή αφανής? Επιχειρείται να βρεθεί το είδος της χρήσης που θα επιτρέπει την προσβασιμότητα από επισκέπτες αλλά και τη βιωσιμότητα της λειτουργίας του κτιρίου αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει την προστασία αλλά και το σεβασμό στην αρχιτεκτονική του αξία. Με αφετηρία ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο των αρχών του 20ου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Παγκρατίου, θίγονται ζητήματα υλικών και μεθόδων αποκατάστασης. Δημιουργείται ένας χώρος συλλογικής κατοικίας φοιτητών με οικονομικές δυσκολίες ακολουθώντας τις αρχές και τους κανόνες της ελάχιστης κατοίκησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται χώροι εργασίας και συνεργασίας για ενοίκους και μη. Όσον αφορά στις εργασίες αποκατάστασης αλλά και τις μετατροπές που κρίνονται απαραίτητες για τη στέγαση της νέας χρήσης, αυτές δεν αφορούν φέρονται στοιχεία της κατασκευής και στο σύνολό τους είναι αναστρέψιμες. Στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς του κτιρίου στην αρχική του μορφή, ή τουλάχιστον, ελλείψει ιστορικών στοιχείων, στην κατάσταση στην οποία παραλείφθηκε.