Ταμπακαριά Χανίων _ Μετώπου επανεκκίνηση - Γιάνναρου, Χριστίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Έξω από την παλιά πόλη των Χανίων και κατευθυνόμενοι ανατολικά, βρίσκεται το μέτωπο των Ταμπακαριών, στον οικισμό της Χαλέπας, όπου και εστιάζει η διπλωματική. Σήμερα, τα περισσότερα βυρσοδεψία - μνημεία της βιομηχανικής εποχής - έχουν εγκαταλειφθεί παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές. Ενώ λοιπόν κάποτε ο τόπος αυτός κατείχε ζωτικό χαρακτήρα για την τοπική οικονομία, σήμερα αποτελεί έναν τόπο αποκομμένο από την σύγχρονη ζωή. Η παρέμβαση στο μέτωπο των Ταμπακαριών επιχειρεί την ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου εναλλακτικού τουρισμού, που θα κινητοποιήσει μια προσπάθεια απάντησης στον μαζικό τουρισμό, με την ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση και επανεκκίνηση του ίδιου του μετώπου που βρίσκεται σε αδράνεια τόσα χρόνια. Έτσι, προτείνεται η δημιουργία ενός κέντρου δημιουργίας, έκφρασης και επιμόρφωσης στο μήκος του παραλιακού μετώπου, που θα οργανώνει έναν περίπατο στο τοπίο των Ταμπακαριών. Η παρέμβαση αναλύεται σε 3 ενότητες. Η πρώτη είναι η Ανακάλυψη. Αφορά τα έως σήμερα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κελύφη τα οποία προτείνεται να ανοιχτούν με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και να λειτουργήσουν από μόνα τους ως ανοιχτά «μουσεία» για τους περιπατητές του μετώπου των Ταμπακαριών. Η δεύτερη ενότητα είναι η Παραγωγή. Πέντε από τα υπάρχοντα εγκαταλελειμμένα κελύφη προτείνεται να χρησιμοποιηθούν παραλαμβάνοντας ομαδικά εργαστήρια παραγωγικού χαρακτήρα. Τα εργαστήρια είναι επίσης ανοιχτά προς το κοινό, ώστε να παρακολουθεί την παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιείται. Η τρίτη ενότητα αφορά μια νέα κτηριακή δομή η οποία θα παραλαμβάνει βασικές πολιτιστικές λειτουργίες, έκθεση και εκπαίδευση. Οι τρεις αυτές ενότητες διαρθρώνονται μέσα από μια βασική διαδρομή η οποία διακλαδίζεται πάνω και κάτω από τα κελύφη των Ταμπακαριών και καταλήγει στο νέο κτίσμα.