Εδώ στο Πολυτεχνείο - Ξυδιά, Μαρίνα-Κρυσταλλία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η διπλωματική αυτή εργασία πραγματεύεται το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ στον αστικό ιστό και τον τρόπο με τον οποίο το Συγκρότημα αυτό θα μπορούσε να επαναπροσδιοριστεί, ώστε να αποτελέσει ζωντανό χώρο συνάντησης-μάθησης. Το Πανεπιστήμιο οφείλει να ασκεί έναν σύνθετο κοινωνικό ρόλο, που, εκτός από την παραγωγή γνώσης, περιλαμβάνει την ευρύτερη πολιτισμική, οικονομική και πολιτική σχέση με την πόλη. Η πόλη χρειάζεται περιοχές που να είναι ζωντανές και η μόρφωση έχει ανάγκη από ερεθίσματα και σχέσεις αλληλεπίδρασης. Βασική μας λοιπόν θέση είναι ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το συγκρότημα Πατησίων κατέχει πολύ σημαντική θέση στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα σε αυτό όμως ενώ το κτίριο Αβέρωφ αποτελεί παράδειγμα συγκρότησης χώρου, στο πίσω τμήμα του ΕΜΠ τα κτίρια δεν επιτρέπουν την εκτόνωση λειτουργιών στον υπαίθριο χώρο με αποτέλεσμα να παραμένει νεκρός. Επίσης οι αρχικές ανάγκες στέγασης όλων των πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ που άλλοτε συντέλεσαν στην διαμόρφωση του, αποτελούν πια παρελθόν και η σταδιακή επέκταση της σχολής αρχιτεκτόνων στα κτίρια αυτά οδήγησε σε μια μη συγκροτημένη λειτουργική δομή.