Ένα μουσείο για τις μέλισσες - Γρυσμπολάκη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Στη παρούσα διπλωματική εργασία επιλέγεται να σχεδιαστεί ένα μουσείο για τις μέλισσες. Σκοπός του είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει τους επισκέπτες σχετικά με το θέμα της εξαφάνισης των μελισσών, εντόμων που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στο πλανήτη. Αυτό επιχειρείται μέσω μίας «μελισσοκεντρικής» και όχι ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, μεταφράζοντας δηλαδή τις λειτουργείες, αισθήσεις και παραγώμενες μορφές της κοινωνίας των μελισσών στον ανθρώπινο κόσμο.