perFORM_Αναζητώντας μορφολογικά εργαλεία για την παραγωγή θεατρικού χώρου. - Χρονοπούλου, Αιμιλία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Στόχος αυτής της διπλωματικής είναι η εύρεση ενός μορφολογικού εργαλείου, μιας μονάδας, που, μεταβαλλόμενη και συνδυαζόμενη, μπορεί να παράξει χώρο ικανό να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις στο δρόμο. Πρόκειται δηλαδή για μια κινητή κατασκευή θεατρικού χώρου στο δρόμο, που υλοποιείται από την επανάληψη μιας μονάδας η οποία δημιουργεί αυτοφερόμενα συστήματα. Η εργασία εκτυλίσσεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο παρουσιάζεται η έρευνα απλών και σύνθετων γεωμετρικών μορφών. Από απλά αναπτύγματα κύβου που δημιουργούν χώρο σκηνής και δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας, οδηγούμαστε σε παραμετρικές επιφάνειες που δημιουργούν κελύφη που περιβάλλουν το θεατρικό χώρο. Η απόρριψη του παραμετρικού σχεδιασμού, λόγω των περιορισμών που θέτει στην υλοποίηση των προδιαγραφών που τέθηκαν εξαρχής για την κατασκευή, μας οδηγεί στην τελική ανεύρεση της μονάδας μας. Αφού επιλύουμε κατασκευαστικά τη συνδεσμολογία της μονάδας που επαναλαμβανόμενη συνθέτει την κατασκευή, πειραματιζόμαστε με την τοποθέτηση και συναρμολόγησή της με βάση διάφορα σενάρια τόπων και θεατρικών μορφών που βοηθούν στην κατανόηση των δυνατοτήτων της κατασκευής. Τα σενάρια τοποθέτησης εκτυλίσσονται σε υποθετικά υπόβαθρα, λόγω της δυνατότητας της κατασκευής να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος και να παράξει αναρίθμητες μορφές θεατρικού χώρου.