Η Αθηναϊκή γειτονιά κόμβος ψηφιακών δικτύων - Κουκλάδα, Κατερίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η ζεύξη δυο διαφορετικών δομών , του ψηφιακού τόπου + φυσικού χώρου και η χαρτογράφηση των πεδίων αλληλεπίδρασης και αλληλοεπικάλυψης τους, αποτελεί το γενικότερο εγχείρημα αυτής της εργασίας. Στόχος μας, είναι να προσεγγίσουμε τις αναδυόμενες ιδιότητες του χώρου μέσα από την σύνδεση της ψηφιακής +φυσικής πραγματικότητας. Το θεωρητικό σχήμα , στο όποιο βασίζεται η ανάλυσή είναι η Θεωρεία των Συναρμολογήσεων 2.0 ή η Νέα θεωρεία Συναρμολογήσεων του Manuel DeLanda. Για την υπόθεση εργασίας, η έρευνά εστιάζεται σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα , σ ένα δημόσιο χώρο με συγκεκριμένη λειτουργία : Μια τοπική εμπορική αγορά στην Αθήνα . Η αγορά ως ένα φυσικό τοπικό σύστημα, αντιμετωπίζεται ως ένα συναρμολόγημα. Αρθρώνεται από την τοπική κοινότητα, την γειτονιά, τα κτίρια ενώ συγχρόνως αποτελεί ένα πεδίο εγγραφής κοινωνικών δράσεων και πρακτικών . Η διασύνδεσή της με ψηφιακούς τόπους , με την χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας οδηγεί σε ένα νέο ανοικτό διαδραστικό χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται από νέες ιδιότητες και ικανότητες.