Η μετάβαση από το δοχείο φύτευσης στο "Κτίριο - δοχείο φύτευσης" - Βερβέρης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η έντονη αστικοποίηση των Δυτικών κύρια κοινωνιών, που συντελέστηκε την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία αστικών περιοχών σε πολλές περιπτώσεις αποκομμένων από το φυσικό περιβάλλον. Καταλήγουμε έτσι στις νεότερες και σύγχρονες περιφερειακές αστικές περιοχές που διαμορφώνονται κυρίως με κτίρια υψηλής δόμησης, όπως η αστική πολυκατοικία, που από εξαιρετικά περιορισμένη σχέση με το φυσικό περιβάλλον.