Ανασκόπηση Εφαρμογών Επίγειας Πρόωσης Mε Αεριοστρόβιλο - Δέδες, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Στην εργασία αυτή θα πραγματοποιηθεί μια λεπτομερής ιστορική ανασκόπηση εφαρμογών επίγειας πρόωσης που διαθέτουν ως μονάδα ισχύος αεριοστρόβιλο. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν σχετικές περιπτώσεις αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, τρένων, πολεμικών οχημάτων και διαφόρων ναυτικών χρήσεων. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση αφενός στις ιδιαιτερότητες των αεριοστροβιλικών εγκαταστάσεων και στα μειονεκτήματά τους που οδήγησαν στην περιορισμένη χρήση τους σε επίγεια πρόωση και αφετέρου στις συνδυασμένες εγκαταστάσεις με εμβολοφόρους κινητήρες και ηλεκτροκινητήρες.