Αποτίμηση & Ενίσχυση Σεισμόπληκτου κτιρίου και αξιολόγηση των σεισμικών απωλειών του (Σεισμός Κεφαλονιάς 2014) - Φασούλα, Αλίκη (Εθνικόλ Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία πραγματεύεται το πεδίο της αποτίμησης υφισταμένων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα με βάση τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. και πιο συγκεκριμένα το πολυπαραμετρικό θέμα της επέμβασης σε σεισμόπληκτο κτίριο. Το μελετηθέν, στην περιοχή της Κουνόπετρας – λίγο έξω από το Ληξούρι, χτυπήθηκε από τους δύο ισχυρότατους επιφανειακούς σεισμούς της Κεφαλλονιάς στις 26/1/2014 και 3/2/2014, μεγέθους Μw=6.1 και Μw=5.8 αντίστοιχα με επίκεντρο ΝΔ του Ληξουρίου. Τη σφοδρότητά τους αποδεικνύει η καταγραφή της μέγιστης εδαφικής επιτάχυνσης με τιμή να ξεπερνά τα 0.6g στο Ληξούρι και η μέγιστη φασματική επιτάχυνση του σεισμού με μέγεθος 3 φορές μεγαλύτερο από την αντίστοιχη φασματική επιτάχυνση σχεδιασμού του ΕΑΚ2000.