Αριθμητική μοντελοποίηση εργαστηριακών δοκιμών κοπής πετρωμάτων με κοπτικά δίσκου - Μαθιουδάκης, Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2016)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία πραγματεύεται την αριθμητική μοντελοποίηση εργαστηριακών δοκιμών κοπής πετρωμάτων με κοπτικά δίσκου, με τη βοήθεια του λογισμικού PFC2D. Το πέτρωμα που προσομοιώθηκε είναι ο σχιστώδης ορθογνεύσιος που προέρχεται από το δυτικό τμήμα της Ικαρίας. Σκοπός της εργασίας είναι: 1) Η χρήση δύο διαφορετικών μεθόδων για τον προσδιορισμό ενός πλήθους μικροπαραμέτρων που εισάγονται στο λογισμικό και σχετίζονται με τις ιδιότητες του πετρώματος.