Εφαρμογές ιοντικών υγρών για δέσμευση CO2 - Δημητροπούλου, Χρυσάνθη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I), 2016)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία επικεντρώνεται στη μελέτη μιας νέας κατηγορίας διαλυτών με “πράσινο” χαρακτήρα, τα Ιοντικά Υγρά. Η δέσμευση του CO2 από καυσαέρια που προέρχονται από εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα είναι βιομηχανικό προβλήμα στενά συνδεδεμένο με πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και τεχνολογικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.