Διέλαση με την μέθοδο P.I.T σκόνης αλουμινίου. Πειραματική και αριθμητική προσομοίωση - Νικολινάκος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2016)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη διέλασης σωλήνα συμπαγούς χαλκού με την μέθοδο P.I.T "Powder in Tube" σκόνης αλουμινίου. Σκοπός είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα συσσωμάτωσης των δύο υλικών μέσω πειραματικής διαδικασίας καθώς και η μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων. Τέλος, ακολουθεί ανάπτυξη αριθμητικής προσομοίωσης της κατεργασίας με τον κώδικα LS-Dyna καθώς και σύγκριση με τα πειραματικά αποτελέσματα.