Διορθωτική ακουστική νεοκλασικών αιθουσών διαλέξεων μνημειακού μεγέθους - Γκέκα, Σπυριδούλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2016)
Η εργασία έχει ως αντικείμενό τέσσερις αίθουσες συνεδριάσεων που στεγάζονται σε νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας και συγκεκριμένα την Αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, την αίθουσα ‘Καυταντζόγλου’ στο κτίριο ‘Αβέρωφ’ της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και τις δύο αίθουσες της Ακαδημίας Αθηνών: τη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών και την Ανατολική Αίθουσα. Οι τέσσερις αίθουσες στεγάζονται σε νεοκλασικά κτίρια και ως εκ τούτου παρουσιάζουν προβλήματα στην ακουστική τους. Παρ’ όλα τα χαρίσματα των αιθουσών, ακουστικές μετρήσεις τεκμηριώνουν ευρύ φάσμα σφαλμάτων. Η παρούσα εργασία εστιάζει στα προβλήματα που ανακύπτουν σε αίθουσες συνεδριάσεων νεοκλασικού τύπου και αναζητεί τρόπους βελτίωσης της ακουστικής της εκάστοτε αίθουσας. Επισημαίνονται περιορισμοί στον ακουστικό επανασχεδιασμό των αιθουσών, ώστε να μην παραβιαστεί έντονα ο μνημειώδης και ιστορικός χαρακτήρας τους, ενώ προτείνεται μέσα από εφαρμογές ότι οι περιορισμοί μπορεί να αμβλύνονται χάρις σε ευέλικτα ακουστικά υλικά προηγμένης τεχνολογίας. Η ηλεκτροακουστική θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα του διορθωτικού σχεδιασμού.