Ανάλυση και σχεδίαση ενός CMOS chopper πολλαπλασιαστή - Μπαξεβανάκης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής. Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, 2016)
Στην παρούσα εργασία γίνεται ανάλυση και σχεδίαση ενός CMOS Chopper Πολλαπλασιαστή ως αυτόνομου αναλογικού block για επεξεργασία ασθενών χαμηλόσυχνων σημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη χαμηλού θορύβου εξόδου. Η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στη σταθεροποίηση chopper και στο MOS Translinear Principle, ενώ η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το στάδιο πειραματικά μέσω του Custom IC Design Tool της Cadence® στην τεχνολογία 0.18µm της TSMC.