Παραγωγή βιομάζας βασιδιομυκήτων σε βιοαντιδραστήρα διαλείποντος έργου και απομόνωση βιοδραστικών ουσιών - Βαρδάκα, Ειρήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στην ανάπτυξη τριών στελεχών Βασιδιομυκήτων σε βιοαντιδραστήρα διαλείποντος έργου με σκοπό την απομόνωση βιοδραστικών ουσιών και ιδιαίτερα των β-γλυκανών. Τα μελετούμενα στελέχη, Ganoderma lucidum 9720, Pleurotus ostreatus 1123 και Pleurotus citrinopileatus 28684, αναπτύχθηκαν σε καθορισμένο θρεπτικό υπόστρωμα ξυλόζης και υγρού αποβλήτου ελαιουργείου, τον κατσίγαρο.