Κρυπτογράφηση μηνυμάτων SMS σε android - Μπίτσικας, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Στις μέρες μας, με τον ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης της τεχνολογίας και την καθημερινή χρήση των κινητών, το SMS (Short Message Service) έχει εδραιωθεί ως ένας από τους κλασσικότερους τρόπους επικοινωνίας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι υπάρχουσες εφαρμογές δεν παρέχουν ιδιαίτερη προστασία στα δεδομένα και τις επικοινωνίες, ενώ και το δίκτυο GSM που μεταφέρει τα μηνύματα μεταξύ των συσκευών έχει αρκετά τρωτά σημεία που αποδυναμώνουν την ασφάλεια των επικοινωνιών. Στην εργασία μας θα περιγράψουμε τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου, θα αναδείξουμε τα τρωτά του σημεία και θα περιγράψουμε τις συνηθέστερες μορφές επιθέσεων. Τέλος, το κυρίως μέρος της εργασίας αφιερώνεται στην εφαρμογή που αναπτύξαμε για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Η εφαρμογή μας προσφέρει κρυπτογράφηση των μηνυμάτων SMS από τέλος προς τέλος, σε συνδυασμό με ένα γνωστό και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον.