Μορφές αποθήκευσης εικονικών δίσκων για την αποδοτική υποστήριξη κλώνων, στιγμιοτύπων και απαλοιφής διπλοτύπων - Ανδρουλιδάκης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Η παρούσα εργασία στόχο έχει να προτείνει μια μορφή εικονικού δίσκου, η οποία θα καταφέρει να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα της εξοικονόμησης χώρου από την απαλοιφή διπλοτύπων και την τεχνική COW για υποστήριξη στιγμιοτύπων και κλώνων, με την ακαριαία λήψη των στιγμιοτύπων, τον περιορισμό των εισαγόμενων μεταδεδομένων, την επιτάχυνση του συγχρονισμού απομακρυσμένων αντιγράφων και την υψηλή απόδοση που απαιτείται για εικονικούς δίσκους πρωτογενούς αποθήκευσης.