Ιστορικό γεφύρι Πλάκας - διερεύνηση συμπεριφοράς - Ζορνατζής, Ιωάννης-Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος, 2016)
Ακριβέστερη εκτίμηση της συμπεριφοράς της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας Αράχθου υπό σεισμική καταπόνηση.