Προσρόφηση εξασθενούς χρωμίου και φωσφορικών ιόντων σε οφιολιθικό έδαφος και οξείδια του σιδήρου. - Λαγκουβάρδος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα εργασία διερευνήθηκε η προσρόφηση του Cr(VI) και των φωσφορικών ιόντων σε οφιολιθικό έδαφος και σε δύο οξείδια του σιδήρου, τα οποία απαντώνται συχνά σε οφιολιθικά εδάφη, τον αιματίτη και τον γκαιτίτη.