Ανάλυση αβεβαιότητας υδρολογικών μεταβλητών ως εργαλείο υδροδιπλωματίας στον ποταμό Νέστο - Μπέλλος, Θωμάς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 2016)
Η διπλωματική εργασία ασχολείται με την ανάλυση αβεβαιότητας των υδρολογικών μεταβλητών στη λεκάνη του ποταμού Νέστου, υπό το πρίσμα της Υδροδιπλωματίας. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά υπολογισμών και αναλύσεων που αφορούν τα υδρολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής, επιχειρείται να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση στη λεκάνη απορροής του ποταμού Νέστου και να γίνει σαφής η ισχύουσα διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας σε ό,τι αφορά το ποσοστό των εισερχόμενων υδάτων στην πρώτη, να ελεγχθεί η τήρηση της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών και να προταθούν νέα εργαλεία ελέγχου της συμφωνίας βασιζόμενα στην ανάλυση αβεβαιότητας των υδρολογικών μεταβλητών.